Je suis Enesco

Un produs „Despre Opera”

Ce recomandă „BBC Music” la Enescu 2015


Gramophone nu este singura revistă muzicală din Marea Britanie. Concurent direct este lunarul BBC Music, iar ambele sunt secondate îndeaproape de o altă revistă, numită Classical Music. Aceste trei publicații sunt axate pe muzica clasică, pentru că opera este acoperită de încă două reviste, Opera și Opera Now. În România nu există nimic asemănător, cel puțin deocamdată.

Cum spuneam în articolul trecut, în mod tradițional, înainte de Paște, revistele de muzică alocă o secțiune întreagă festivalurilor care urmează să se defășoare la vară. E vremea recomandărilor, pentru ca melomanii să-și poată cumpăra din vreme bilete, știind unde să meargă și ce să vadă, după ce stagiunile simfonice și de operă se vor fi terminat.

Ghidul festivalurilor din BBC Music are nu mai puțin de 42 de pagini, dintr-un număr dedicat compozitorilor englezi (o prezentare excepțională, la rândul ei), pe lângă zecile de recenzii discografice obișnuite.  În ghidul menționat, la un moment dat apare și o notă legată de Festivalul Enescu 2015.

Recomandările pe care le face BBC Music nu sunt deloc departe de cele ale lui Gramophone și nici chiar de cele pe care le-am scris, mai mult din perspectiva unui amator de operă, pe blogul Despre Opera. Iată traducerea insertului:

FESTIVALUL GEORGE ENESCU

V-ați aștepta ca un festival care poartă numele lui George Enescu să includă lucrări ale acestui compozitor și, cu siguranță, nu veți fi dezamăgiți: anul acesta sunt 20, interpretate, printre alții, de Filarmonica din Viena și de Filarmonica din Sankt Petersburg. În partea operatică, Elektra de Strauss și Wozzeck de Berg conduc umăr la umăr, secondați de „dubla” Monteverdi cu The Academy of Ancient Music.

CÂND: 30 August – 20 Septembrie
UNDE: București, România
WEB: http://www.festivalenescu.ro

ATRACȚII:

  • 3 Septembrie: Variațiuni pe o temă de Frank Bridge, de Britten și Simfonia Nr. 4 de Șostakovici; Berliner Philharmoniker/Simon Rattle
  • 5 Septembrie: Lieduri și Eine Alpenssimfonie de Richard Strauss; Anja Harteros (soprană), Staatskapelle Dresden/Christian Thielemann
  • 20 Septembrie: Simfonia Nr. 2 de Brahms, Rapsodia Nr. 2 de Enescu, Daphnis et Chloé de Ravel; Amsterdam Concertgebouw Orchestra/ Andris Nelsons

BBC Music - Aprilie 2015 Cover

BBC Festival Enescu

BBC Festival Enescu Crop

Un comentariu la “Ce recomandă „BBC Music” la Enescu 2015

  1. Pingback: Mozart și Bruckner la Konzerthaus | Despre Opera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: