Je suis Enesco

Un produs „Despre Opera”

Corespondență: „Œdipe” la răscruce, în Londra


Despre Opera

Scenografia semnată de Alfons Flores este foarte spectaculoasă, în concordanţă cu viziunea regizorală îndrăzneaţă a cuplului Àlex Ollé şi Valentina Carrasco (Foto: Clive Barda/ ROH) Scenografia semnată de Alfons Flores este foarte spectaculoasă, în concordanţă cu viziunea regizorală îndrăzneaţă a cuplului Àlex Ollé şi Valentina Carrasco (Foto: Clive Barda/ ROH)

I-au trebuit 80 de ani lui Œdipe ca să străbată distanța dintre Paris și Londra, cu escale la Viena, Bruxelles, Buenos Aires, Toulouse și Frankfurt, în afara staționărilor periferice de la București, Edinburgh, Cagliari și diverse centre universitare americane. ”

În 1936, premiera pariziană a creat un interes deosebit în țară, fiind transmisă prin telefon, la radio, în timp ce în sală era prezentă o întreagă comunitate românească. În 2016, asistăm la sfârșitul unui ciclu, cel al experimentului modernist al secolului XX, și la intrarea în zona consacrării a operei lui Enescu. Într-adevăr, odată cu dispariția lui Pascal Bentoiu, secolul XX muzical românesc s-a sfârșit. Iar singurul supraviețuitor al celor 11 reprezentații pariziene este Neagu Djuvara. Suntem privilegiați de asumarea ca operă națională a lui Œdipe

Vezi articol original 1.003 cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 30, 2016 de în Stire.
%d blogeri au apreciat asta: